اسرار یک گیاه باستانی

یه سوال بسیار با حال دارم براتون ، آیا می دونید بولیوی کجاست؟به لطف گوگل دیگه نیازی نیست جغرافی دان باشی تا بدونی بولیوی کجاست و تو سه سوت می تونید عکس حیات خلوت اونایی که اون طرف دنیا هستن رو هم ببینی، حالا این چه ربطی به موضوع بولیوی داره ؟ البته به آی کیو مرتبط میشه !
پیشنهاد می کنم یه سری به گوگل مپ بزنید و بولیوی رو پیدا کنید ، برا اونایی که حال ندارن خودم میگم ، تو آمریکایی جنوبی هست ، یه کوه معروفی هم داره که اسمشو عمه منم شنیده، قابل توجه شما که عمه جان من متولد زمان قاجار هستن ، بله کوههای آند ، و در دامنه این کوهها یه گیاه رشد می کنه که به قول خانوما از هر انگشتش یه هنری می باره ، اسم این گیاه کینوا هست ، قول می دم اسمش رو هم نشنیدی نه؟
البته برای شکموهای عزیز این خبر خوش رو بدم که این گیاه خوردنی هست ، البته مالشی و مالیدنی هم هست !
این کینوای عزیز و ریز جزو خانواده اسفناج هست ! ولی بهش شبه غله هم میگن این گیاه رو اینکاها ” همون بومی های باستانی آمریکا” به عنوان قوت لایموت می زدن بر بدن و نمی دونستن یه روزی این گیاه شگفت انگیز سر از جاده ابریشم درمیاره ، به لطف مقاومت بالا و نیاز کمش به آب و از همه مهمتر سازگاریش با زمینهای شور بد جوری تو کشور خودمون می تونه جا باز کنه و جای غلات چاق کننده و ویرانگر آب رو بگیره .
یکی دیگه از اسمهای این گیاه باستانی ننه دانه های خوراکی یعنی همون «مادر همهی دانههای خوراکی» هست ، لابد می پرسین چرا ؟ خوب باید بگم زیرا !
آیا از مشکلات گوارشی رنج میبرید ؟
کلسترولتان بالاست ؟
میخواهید لاغر شوید؟
جوانی پوست را طلب می کنید؟
غذای بدون گلوتن می خواهید ؟
پروتئین برای باد کردن عضلات نیاز دارید؟
اسید آمینه می خوای؟
دیگه چی بگم ، همه رو همین دونه ریزه میزه تو خودش داره ، حالا میتونی به این دونه مطمئن باشی و دستگاه گوارشت رو بدی دستش .
این همش نبود ، عین فست فود و بلکه سریعتر هم آماده می شه
این گیاه ۵۰۰۰ ساله داره ، بسیار سبکتر و خوش هضمتر از دانههای برنجه و منبع غنی پروتئین، منیزیم، فیبر، فسفر، ویتامین ب ۲، پتاسیم و دیگر مواد معدنی مانند آهن است. مخصوصا برای کسانی که رژیم غذایی دارند و همچنین گیاهخواران توصیه میشه. کینوا سرشار از کربوهیدراتهای مفید برای تامین انرژی بدن هست.
کربوهیدراتها برای متراکم کردن عضلات لازم هستن . دانه کینوا Quinoa با داشتن ۳ گرم فیبر و ۶ گرم پروتئین در هر یک چهارم فنجان ، دارای فیبر و پروتئین بیشتری نسبت به دیگر غلات هست . این بدان معناست که این دانه در ثابت نگه داشتن سطح قند خون موثر است.
با توجه به معرفی جهانی و افزایش مصرف این گیاه خوراکی قیمت آن در طی مدت چهل سال دوبرابر شده ! بولیوی سال گذشته بیست و شش هزار تن از این گیاه را صادر کرده که این میزان حدود ۴۶ درصد مصرف این گیاه را در جهان رو تشکیل میده . مشتریان اصلی این گیاه فرانسوی ها و امریکایی ها هستند. پس مطمئن باش که خوراک آدمهای با کلاس هست !
دیدگاهها